IKEA og Huangpu River Cruise

Det går alltid litt lenger enn jeg tror før hvert nye innlegg, jeg har liksom så mye annet å pusle med her nede, men har samtidig ganske mye jeg har lyst til å vise frem og fortelle, så skal prøve å holde det gående med jevne mellomrom.

Den siste uken har på mange måter vært roligere enn den første, alle sammen er nå på plass i leilighet, og de fleste begynner å få på plass ting som møbler, internett osv. Samtidig har det vært en slitsomt uke, mest pga at vi må så tidlig opp for å gå på språkkurs, og det passer dårlig med den feriemodusen hvertfall jeg er i mentalt. Man har liksom ikke så lyst til å gå hjem og legge seg klokka 22 når man har det hyggelig med venner og har spist god mat og kanskje tatt en 4-5 øl. Og når man så kommer hjem klokka 23:30 er det ikke så fristende å legge seg da heller, for da skal man gjerne innom pc'n og se om det har skjedd noe nytt hjemme i Norge osv.

I tillegg har vi fått vite at det faktisk er unormalt varmt i Shanghai denne sommeren! Den siste uken har normal dagstemperatur vært mellom 36 og 40 grader. Det er helt insane, jeg skjønner nesten ikke hvordan jeg har klart meg så bra i denne varmen :p

Jeje, skal slenge ut de mest interessante bildene siden sist, begynner med litt ymse fra taxituren til IKEA.


Denne "bussen" er like kort som den ser ut som. Weird.


Morsom bygning.
Reklame for Expo, hit skal vi i morgen!


Kul bygning.


Her kjører vi på elevated highway over People's Square. Bygningen midt i bildet er rådhuset i Shanghai.


Det var ganske mye trafikk ut mot IKEA.


De har noen skilt og trafikklys i Kina som jeg ikke har sett i Norge før.


Enda en stor reklame for Expo, denne var rett utenfor IKEA.


Yay. Jeg tok ikke så mange bilder fra innsiden, men det var mer eller mindre HELT likt som IKEA i Norge, restauranten var litt større bare.


Har ikke begynt å få abstinenser for norsk mat ennå, men skal ikke juge og si dette ikke var sykt digg etter 2 uker med kinamat!


Det var ca norske priser på IKEA, og overmadrass ble litt for dyrt gitt.


Lyskryss under en elevated road.


Exporeklame og annen reklame. Communist China my ass, i Shanghai er det kapitalismen som rår.


På vei hjem fra IKEA kjørte vi blant annet gjennom distriktet "The French Concession". Det er innmari koselig her, masse planter og trær, og en lov som sier at ingen bygninger får være mer enn 1.5 ganger så høy som veien er bred.


Nesten alle gatene har alléer av trær som dette.
Jeg klarte ikke å ta bilde av det fra taxien, men det er mange store og herskapelige villaer her, alle gjemt bak gjerder og murer. Jeg tipper de fleste er eid av firmaer og sånn, men ganske stilig allikevel!
Schtilig.
 
Jeg vet ikke om det er en kirke eller hva det er, jeg.


Korkopptrekkeren (SWFC) i det fjerne.


Kul kuppel(?).
I tillegg til å kjøpe litt bad- og kjøkkenting fanget jeg en ganske så koselig uteplass på IKEA.


Nina og Helene har laget middag, vi skulle egentlig hjelpe dem med å vaske akvariet deres, men det ble plutselig litt sent...


Nina og Helene har så mange fine lamper!
Akvariet.
Harvest Festival, lurer på hva det er fornoe... Dette er fra taxien på vei til skolen, der vi skulle ta buss ned til byen igjen for å dra på elvecruise på Huangpu River, elven som går midt gjennom Shanghai og deler byen i to, Pudong (øst) og Puxi (vest).


Stilige setetrekk i skolebussen.


Stilig skute som lå ved siden av fergen vår. Dessverre var det veldig vanskelig å ta bilder med kompaktkameraet mitt denne kvelden pga at det var helt mørkt og jeg hovedsakelig tok bilde av lysende ting som beveget på seg. Mange bilder ble helt ubrukelige, men legger ut de beste her.


Pudong.


The Bund.
Oriental Pearl Tower.
Katrine og Simen.


Nina og Ting Ting.
Ulrik, Øyvind, Ulrikke, Tor, Kim og Stine.


"Krona" som vi kaller den.


Etter båtturen bestemte vi oss for å ta noen øl siden hele gjengen var samlet. Det første stedet vi fant etter å ha gått fra kaia var denne lokale bula. Da vi kom inn satt det jeg tror var eier-familien og spiste ferdig middagen sin, og det virket på en måte som de egentlig hadde stengt. Men da de skjønte at det kom 15-20 hvitinger for å bruke penger ble vi veldig velkomne. De tok flere bilder av oss enn vi tok av dem :p


Ganske trist lokale egentlig, lysrør i taket og ørten bilder av Mao.Etter å ha vært på den lokale sjappa i en time eller noe gikk Anniken og jeg i forveien for å finne et mer koselig sted. Vi gikk i retning mot The Bund, og så blant annet en Porsche Panamera.


Etter å ha gått langt og lenge og pådratt meg noen heftige gnagsår hørte vi plutselig en høy dunke-lyd, og etter å ha fulgt den i ca 30 sekunder fant vi en nattklub som het Waitan 70 Club, da vi ringte vi de andre og fikk dem til å komme, så ble det plutselig torsdagsfylla! (alle skulka språkkurset dagen etter, it's bad, I know). Her er det forøvrig Kim som har forsynt seg av noe snop han fant på do. Det var "gratis" godteri på do, men dovaktene (de som skrur på vannet for deg, trykker på såpedispenseren for deg og gir deg alt for mye tørkepapir etterpå) ble tydelig furtne om man ikke ga dem en femmer i tips.


Jeg aner ikke hvor mye klokken er her, men Michael, Ulrikke og Helene er i god form hvertfall.


Haha, megaproft bilde. Jan Eirik og Daniel.
Ulrik, Ulriikke og Øyvind.


Ganske ålreit sted egentlig, kult lokale og overraskende bra anlegg og DJ'er, men forholdsvis dyrt. Vi var de eneste vestlige, resten var rike kinesere. Det kostet 30 for shots, 40 for øl og 50 for drinker. Billig hvis man tenker Norge, men dyrt i Kina.


Stine.

Det var bildene for denne gang, jeg holder på å laste opp noen videosnutter også, kommer bare til å oppdatere de inn i dette innlegget, så de kommer til å være helt her nede. Så sjekk innom litt senere!

2 kommentarer

Ola Flåten

16.aug.2010 kl.11:18

Najsnajsnajs. Kanskje Harvest Festival er thanksgiving for kinesere?

Mats

16.aug.2010 kl.11:26

Guess so, litt rart at jeg ikke har hørt noe mer om det i såfall... Får det vel med meg om det skjer noe spesielt. Får du lyst til å fotografere i Shanghai eller? :p

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

22, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring :)

Kategorier

Arkiv

hits