Quiz

Nå er det endelig helg, og etter en lang uke på skolen tenkte jeg at det skulle bli digg å slappe av litt. Planen var å dra ut på lørdag, så Kim og jeg inviterte alle sammen til en "rolig" quiz-kveld på fredag. Den gang ei. Det var kanskje ikke så lurt å ha en flaske vodka i førstepremie. Klokka ble 01:00 og folk begynte å bli veldig blide, og så hadde vi ikke mer øl, så vi stakk på byen.

Denne gangen dro vi på et sted som heter M2, det var dit vi skulle sist gang, men da var det stengt av en eller annen grunn. Denne gangen var det åpent, og etter å ha tatt taxi til Hong Kong Plaza, et sted litt bortenfor People's Square begynte vi å lete. Tøff som jeg var spurte jeg meg frem på Kinesisk, og til slutt fant vi to heiser uten knapper som visstnok var inngangen. Vi tok heisen til 4. etasje og skjønte at vi hadde kommet til riktig sted. Her var det inngangspenger og greier da, hele 50 yuan. Selve stedet var ganske likt i stil som 70 Club, samme typen innredning, litt flere vestlige gjester, litt bedre musikk og MYE større. Det var litt vanskelig å finne hverandre med vilje, vi var tross alt ganske mange, men man dultet borti hverandre ganske ofte, enten i baren eller på dansegulvet :p Etterhvert fikk vi et bord i 2. etasje med utsikt over dansegulvet også, så det gikk an å samles. Det var mye morsommere å danse her enn på 70 Club, mye mer folk på dansegulvet, samtidig som det ikke var så tett at man ikke fikk kommet seg dit man ville. På platåer ved siden av DJ-boksen (som var på et enda høyere platå) stod det til tider noen jævlig deilige kinesiske (asiatiske hvertfall) jenter og danset, hun ene hadde en kjole som hadde åpen rygg helt ned til rompesprekken, skulle ønske jeg hadde bilde av henne som jeg kunne vise frem. Tror hun var på jobb da, så jeg tenkte det var best å se, men ikke røre.

Anyways, vi hadde jo på forhånd  bestemt at vi skulle ta en rolig kveld, siden det var lørdag vi virkelig skulle feste, så vi stakk fra stedet ca klokka 03. På utsiden stod vi allikevel og surret i sikkert over en time. Jeg pratet lenge med en svenske som het Fredrik og var veldig hyggelig. Han ga meg også et jobbtilbud, trengte en nordmann i firmaet sitt sa han og fortalte at han skulle ringe i morgen. Han har ennå ikke ringt, men klokka er bare 14:37, så kanskje han sover :p Jeg vet ikke hvor seriøs denne fyren er, jeg tor uansett ikke det blir noen jobb på meg i Kina med det første, men det er jo uansett veldig kjekt å ha noen kontakter i byen.

Etter å ha surret lenge tok vi endelig en taxi hjemover, vi prøvde å arrangere nachs, men det endte med meg og Kim og McDonalds levert på døra i soloppgangen. Slæækt.

Nå har jeg akkurat stått opp, drikki en cola for første gang i Shanghai og nå skal vi slækken litt før det smeller igjen til kvelden. Både Nina og Victor har bursdag i morgen, så de skal feires i kveld, vi har blant annet lært å synge Happy Birthday To You på kinesisk så det  skal bli gøy. Vi har forresten lært en del kinesiske sanger på skolen i det siste, veldig moro. Jeg skal prøve å få lærerne til å lære oss denne sangen her neste uke:


Kim og jeg har jo fått ny og stor tv, så nå skal  folk samles her. Alle gutta har kjøpt seg hver sin TV-spill kontroll som vi kobler til PC'en og spiller Nintendo 64 på emulator med. GØY! 4-player Goldeneye, Perfect Dark, Mario Kart, Super Smash Bros osv. Har store planer om å laste ned Pokemon Stadium også. Tok ikke så veldig mange bilder i går, men slenger ut de jeg har, pluss noen random gamle som jeg har liggende :)


Kim, Stine, Ulrikke, Øyvind og Ulrik. De har nettopp kommet, derav Øyvind og Ulrik sin strategiske plassering foran airconditionmaskinen :p


Her er Simen på plass også.


Hahaha
Quizen har begynt, dette er team vindu, Dan Joachim, Victor, Øyvind og Jonas.


Team spisebord: Nina, Clemense fra Tyskland, Anniken, Stine og Kim.


Litt av team sofa.


Hele team sofa, som vant hele quizen og en flaske svensk vodka! Cori fra Tyskland, Ulrik, Helene, Ulrikke og Simen.Her kommer det noen få andre bilder også:


Dette er fra sengetøyet jeg kjøpte på supermarkedet, det var det minst jålete jeg fant.


Første middagen vi lagde i leiligheten!


De neste bildene er til Ola eller andre fotokyndige. Hvordan kan jeg ta bedre bilder av byen i mørket? Her har jeg prøvd å stille opp ISO'en ganske mye.

Helt til slutt slenger jeg ut en link til kartet jeg bruker for å bli kjent i Shanghai. Hver gang jeg har vært på et nytt sted prøver jeg å notere meg adressen og legge det inn på dette kartet. Er ikke helt sikker på om det funker for noen andre enn meg, noen som kan prøve og gi tilbakemelding?

Mats sitt kart over Shanghai på Google Maps.

3 kommentarer

Jorunn Irene Andersen

21.aug.2010 kl.10:57

Norsk ungdom i Shanghai :O Det er det ikke ofte jeg kommer over! Har selv bodd her i 2 år og er akkurat ferdig med vidregående. Skal studere kinesisk på Jiao Tong University med min kusine i år. Hvis du er interessert kan vi gjerne ta en middag eller noe en dag ;) E-post adressen er jorunn_irene@hotmail.com.

mvh

Jorunn

Ola Flåten

22.aug.2010 kl.02:12

Dette liker jeg! Ser ut som om dere begynner å få tid til å slappe av og ha det litt moro nå!

Til bildene: Høy ISO gjør bildene skarpere, og de er jo ganske skarpe, men også veldig kornete. Det beste er å ha ganske lav ISO og lang lukkertid. Det viktige da er såklart å ha kameraet helt i ro, så blir det skarpt uten å bli kornete. Veit ikke om du kan stille manuelt på lukkertiden, men prøv med noe nattmodus ellernoe hvis du har. Fra balkongen kan du jo sette fra deg kameraet på noe.

Kartet funker ja! Med punkter og alt ;D

Mats

23.aug.2010 kl.06:13

Takk for kommentarer! Jeg tror ikke jeg får justert lukkertiden manuelt, Ola, men jeg kan bruke nattmodus da, det tenkte jeg ikke på. Skal poste resultatene etterhvert :)

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

22, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring :)

Kategorier

Arkiv

hits