Hverdag

En liten update siden sist, ikke veldig mye å melde, de siste dagene har vært ganske rolige, bestående for det meste av språkkurs, slækking og mat :p

Språkkurset begynner å nærme seg slutten nå, på mandag er det eksamen, på tirsdag er det avslutningsseremoni, og så har vi fri helt til skolen begynner på ordentlig mandag 6. september. Egentlig begynner den ikke ordentlig da heller, de to første ukene er bare formaliteter som velkomstmøte, helsesjekk, diverse registreringer, søknad om studentvisum, fotografering osv. Første ordentlige forelesning er 21. september, så blir noen rolige uker fremover nå :) Det er snakk om at vi skal prøve å få tatt en tur til Beijing i løpet av denne perioden, det gleder jeg meg veldig til!

Sånn ellers kan jeg på skolefronten melde at jeg nå har ordnet et møte med sjefen for Kongsberg Maritime i Kina. Det skal vi veldig spennende. Det er såklart ikke garantert at vi får skrive bacheloroppgave for Kongsberg Maritime, men vi ble hvertfall invitert på en prat, og jeg er sikker på at vi vil få utrolig mye nytte av det.

I går og i dag prøvde vi å spise på gata, noe jeg egentlig har hatt veldig lyst til helt siden jeg kom ned. Etter det blir mørkt i Shanghai dukker det overalt opp små gatekjøkken i ordets rette betydning. Det settes opp griller og wok'er, og et bord med kjempestort utvalg av kjøtt, fisk, grønnsaker, tofu og litt brødmat. Du tar en kurv eller papptallerken og hiver oppi alt du har lyst på, gir det til kokken som tilbereder maten din. Du kan ta det i handa og gå videre eller sette deg ned på en bruskasse eller en krakk ved et av de mange små piknikbordene på fortauet. Gatekjøkkenet i gata vår er strategisk plassert rett utenfor en kiosk, så vi kan tilogmed gå inn og kjøpe oss noe iskaldt å drikke. Pris: 10-15 kuai for maten og ca 3 kuai for øl. Vi har lært å si kuai istedet for yuan når vi snakker om penger, det betyr det samme, men er visst vanligere å si kuai i Shanghai.
Og for å minne alle på det igjen, 1 yuan er ca 90 norske ører. Her tror jeg vi kommer til å spise mye fremover! Maten er kjempegod og veldig billig, jeg innbiller meg at det er litt sunt også. Veldig koselig å sitte på gata og se på folkelivet også.

I morgen skal vi først på språkkurs, så skal vi prøve å kjøpe oss en printer/scanner, og så skal vi på fake market og kjøpe oss litt klær og sko. Trenger bl.a. noen litt ålreite svarte sko og en bukse uten hull som jeg skal ha på når jeg skal i møte hos Kongsberg Maritime på fredag! :)

Hvis jeg får tid skal jeg prøve å ta noen ordentlige og oversiktlige bilder av leiligheten og legge ut på kvelden også.

I mellomtiden får dere nøye dere med dagens bilder. Blir alltid glad for litt toveis kommunikasjon forresten, veldig morsomt med kommentarer eller å svare på ting dere lurer på!


Lekser i leiligheten til Kim og meg. Her sitter Anniken og Sunniva ved spisebordet.


Simen, Kim, Øyvind og Ulrik tar seg en pause fra øvingen.


Nevnte jeg at vi spiller en del Nintendo 64 om dagen? :p
I dag var det ganske voldsomt vær en periode, det gikk nesten ikke an å se ut av vinduet!


Det virket som om vi var midt inne i en uværssky. Det lynte forferdelig masse også, og i dag var det ganske nærme, bilalarmene gjallet overalt.


Baksiden av leilighetskvartalet vårt, på vei til gatekjøkkenet.
Selvforsyning av grillspyd.


Jeg pleier å spise blekksprut, men venter litt med fisken.


Simen og Anniken ser lure ut.


Maten er servert!
Koselig.
En kar syklet forbi med en sykkeltilhenger full av tivolipremier.


Denne hunden slækkan på skuldra til eieren sin.


Små politistasjoner finnes overalt.

Så et par filmklipp helt til slutt:

Lin Ping Lu from Mats F on Vimeo.

Gata jeg bor i, på vei til gatekjøkkenet.

Gatekjøkken from Mats F on Vimeo.

Grillen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

22, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring :)

Kategorier

Arkiv

hits