Salabim

Bloggens korteste innlegg hittils tror jeg! I dag har vi hatt eksamen på språkkurset og det tror jeg gikk ganske greit! I morgen får vi resultatet og skal ha avslutningsseremoni og så har vi fri en uke! Det blir digg. Skal få tid til å ordne en del praktiske ting, pluss å slappe av og kose oss masse!

Her om dagen var vi på en norskeid restaurant på Universitetsområdet som heter Salabim. Det er en italiensk restaurant med mest pasta og pizza, men stedet preges mest av at det er en studentrestaurant. Veldig billig og veldig koslig sted med sofaer og digge sitteplasser, gratis wifi-nett, norske bøker og blader man kan lese i å låne om man vil. Kings of Convenience på anlegget var ikke dumt, og i tillegg har de en bar så det gikk visst an å arrangere fester her hvis man var interessert i det!

Her kommer det noen bilder fra turen til Salabim!


Først dro vi til jentene for å ta taxi samlet til Salabim. Her var Stine, Ulrikke og Ulrik såklart opptatt med å øve til eksamen i kinesiskkurset.


Utenfor leilighetskomplekset i Rui Hong Lu der mange av de norske studentene bor.


Leilighetene i Rui Hong Lu ligger ca 10 minutter å gå (eller 2 minutter med Tuk-Tuk) fra der jeg bor i Lin Ping Lu. Vi kaller området for "slummen", men selve leiligheten er megafine og helt splitter nye, ingen andre som har bodd der før.


Health Care i slummen.


Et romslig smug.


System i rotet.


En drage over en park.


Har aldri vært i denne parken, til tross for at det er den nærmeste parken i forhold til der jeg bor. Må stikke dit denne uka som jeg har fri tenker jeg :)


Her er vi i "Fudan Pedestrian Street", en gågate / shoppinggate på Universitetsområdet hvor Salabim visstnok skulle ligge.


Simen, Ulrikke og Stine inne på Salabim. Digge sofaer, fikk nesten litt Friends-følelse av plassen. Kan fort bli et stamsted dette tror jeg.


Ulrik og Anniken.


De hadde masse norske bøker, ukeblader og tegneserier.


Pasta og hvitløksbrød, ganske digg og "norsk" mat. Tror den kosta 12 kuai.
Bra kaffe hadde de også, Ulrikke ser hvertfall ganske våken ut :p


Axel, en av de norske eierne som vi naturligvis slo av en prat med.


Nei, det er ikke en pistol, men en lighter :p


Haha jeg synes han likner litt på mafboard (Mats Falleth), noen som er enige?
En typisk gate på universitetsområdet.


Fudan University Main Building.


Handan Lu, ringveien som går midt gjennom og deler universitetsområdet i sør og nord.


Da vi kom hjem var det på'n igjen og øve kinesisk til eksamen. Tok ikke så lang tid før Simen og Anniken heller ville gjøre litt bøy-og-tøy.Her er en liten videosnutt fra Tuk-Tuk turen mellom Lin Ping Lu og Rui Hong Lu:

Tuk tuk from Mats F on Vimeo.


Jeg har fortsatt tenkt å legge ut masse bilder fra Acrobatics Show og shoppinggata Nanjing Lu, men det er så innmari mange bilder og videoer at jeg orka ikke det akkurat nå. Har fri en uke nå, så skal få tid til å få gjort det snart!

Sneiks!

4 kommentarer

Thorje

30.aug.2010 kl.18:14

haha, han lignet på Mats :P

matsishanghai

30.aug.2010 kl.18:15

Du skulle sett han "live" og hørt han prate og sånn, likna sykt egentlig.

Ola Flåten

30.aug.2010 kl.19:03

Hadde tenkt til å spørre hva Tuk-Tuk var fornoe, men det siste klippet var visst ganske selvforklarende. De sykler? Ikke noe juks?

matsishanghai

30.aug.2010 kl.19:05

Noen går på bensin, men de fleste er elektriske! :) Men de sykler den i gang og kan sikkert sykle om motoren streiker. Koster 5 kuai samme hvor langt du skal nesten.

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

23, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring :)

Kategorier

Arkiv

hits