Helsesjekk + Videoklipp fra Acrobatics Show

I dag har vi vært på helsesjekk som en del av prosessen for å få 1 års studentvisum. Foreløpig har vi bare turistvisum for 3 måneder, så det er viktig å få på plass studentvisum snart. Først møtte vi opp på skolen sultne og tørste siden vi ikke fikk lov å drikke eller spise noe før sjekken, så var det inn i bussen og avgårde. Bussturen tok ca 1 time (klikk her for å se på kartet, så får dere litt inntrykk over avstandsforhold og trafikk i Shanghai) og jeg satt egentlig bare og duppet av helt til vi kom frem. Det første vi opplevde var det gode gamle kinesiske byråkratikaoset vi begynner å bli ganske vant med nå. På infomøtet hadde vi fått beskjed om alt vi måtte ha med av dokumenter og kopier av dokumenter og passbilder osv, men det var jo selvfølgelig et par ting som var feil.

Først var det det at vi måtte ha en kopi av "Admission Notice"-dokumentet fra skolen som sier at vi er kommet inn som studenter ved Fudan og på den måten har en godkjent invitasjon til å bo i Kina det neste året. At vi skulle ha kopi av denne var det jo ingen som visste, så da måtte alle sammen (ca 36 stk er vi blitt nå) til et nytt kontor for å stå i kø for å kopiere. Det kostet 3 kuai og ingen av oss hadde småpenger og kontordama hadde ikke vekslepenger osv. Men til slutt fikk alle kopiert og så var det tilbake til den første køen for å prøve igjen. Denne gangen var det bare halvparten av oss som ikke fikk gjort det vi skulle. Passbildene våre var nemlig for små, så vi måtte gå og ta nye bilder. Da var det rett i kø for å betale for å ta bilder, det kostet 25 kuai, og ingen hadde noe mindre enn 100-lapper og kontordama hadde ikke vekslepenger :p Men det ordnet seg det også, vi fikk mikset og trikset og lånt vekslepenger av hverandre og spleiset litt og sånn. Så fikk vi et kort som vi skulle ta med til fotografmannen sitt kontor, der var det bare å stå i kø litt og ta nye bilder, så var det bare å stå i kø litt for å få bildene, og så var det bare å stå i kø litt for å levere alt faenskapet og få skjemaet vi skulle fylle ut og ha med på helsesjekken.

Det var en laaang liste med ting vi skulle krysse av ja eller nei på. "Har du hatt aids?", "Har du hatt pest?", "Har du hatt kreft?", "Er du psykisk handikappet?", "Har du vært operert i det siste?" + + + Etter dette fikk vi kølapper og satt bare og ventet på å bli ropt opp. Fra og med dette gikk selve helsesjekken veldig greit egentlig. Først gikk man og skiftet til morgenkåpe og fotposer og så ble vi gjetet fra forskjellige kontorer og "poster" med diverse helserelaterte undersøkelser. Vi ble målt og veid, det ble tatt blodprøve, synstester, blodtrykk, elektrokardiografi, ultralyd av indre organer(de bare klæsja på med spenol og satte i gang, jeg følte meg som ei gravid dame!), røngten av lunger og til slutt kikket de i nesa og munnen mens vi sa "aaah". Alt i alt gikk det veldig greit og var mindre stress enn mange trodde. Hvertfall for gutta, jentene ble visst "klådd" på puppene av en 2-3 kinesiskerdamer, noe en del synes var litt rart, men jeg tror ikke de får noen varige men akkurat. Etter at alle var ferdige med helsesjekken kunne vi endelig drikke vann og spise mat, så vi tok noen taxier og dro rett til Carls Jr burgersjappa på People's Square og spiste oss ultramette. Så tok vi taxi hjem og fylte kjøleskapet med øl siden vi skal ut en tur i dag siden vi har fri noen dager :) Gøy.

Nå kommer det en del videoer fra Acrobatics Show! Enjoy!

Waterfall from Mats F on Vimeo.

Dette er veggen ved siden av inngangspartiet til hotellet som var omringet av en vollgrav og lå på Shanghai Center Theatre.

 

Chinese Vase Jugglery from Mats F on Vimeo.

Dette er han som sjonglerte og trikset med kinesiske vaser. Tror de var ganske tunge, noe jeg synes gjør det ganske imponerende!

 

Balancing Glass from Mats F on Vimeo.

Dette er hun som balanserte et tårn med vinglass på nesa. Sjekk når hun klatrer opp på det vinglete brettet!

 

Chinese Acrobatics 1 from Mats F on Vimeo.

Good old fashioned hopp og sprett.

 

Chinese Acrobatics 2 from Mats F on Vimeo.

Mer hopp og sprett.

 

Tøysetallerkner from Mats F on Vimeo.

Her er "klovnene" i et av showets humoristiske innslag.

 

Lightning from Mats F on Vimeo.

Da vi kom ut var det dårlig vær for å finne taxier.

 

Singing in the Rain from Mats F on Vimeo.

Så vi bestemte oss for å traske gatelangs i Nanjing Lu :)

Det var alt for i dag, i morgen skal jeg legge ut bilder fra Shanghai Ocean Aquarium og Yu Garden, følg med!

Én kommentar

Halvor.

10.sep.2010 kl.14:03

Will do. David Lynch er sjef.

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

23, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring ved Fudan University :)

Kategorier

Arkiv

hits