Yu Yuan Garden + Old City

Her kommer siste dose med bilder jeg henger etter med. Disse er fra et par uker siden da vi hadde så mye fritid og gjorde masse turistgreier. Denne gangen dro vi til gamlebyen i Shanghai og kikket på Yu Yuan Garden, en kjempestor park/hage som ble bygget i 1559. Det var en som het Pan Yunduan som brukte 20 år på å lage denne hagen til ære for faren hans Pan En som var en eller annen viktig person under Ming-dynastiet. Siden mesteparten av alt vi har sett i betongjungelen Shanghai hittils er yngre enn oss selv var det veldig interessant å endelig se noe av "gamle Kina".


På veien til Yu Yuan så vi dette skiltet, Shanghai Natural Museum, og der tror jeg de har DINOSAURER! Gjett om jeg skal dit en dag snart! :p


Da taxien slapp oss av her skjønte vi at vi ikke kunne være så veldig langt unna gamlebyen.
Inn her et sted skulle Yu Yuan Garden være.


Warm notice fra det lokale politiet. Pass opp for turister!


Mye folk og trange gater.


Etter å ha gått og surret litt fant vi inngangen til Yu Yuan. Verste labyrinten! Kostet forresten 50 kuai å komme inn.


Yu Yuan garden består mest av 4 ting: planter, stein, dammer og tradisjonelle kinesiske paviljonger.
Pent, og deilig å se noe annet enn asfalt og høye bygninger.


Anniken


Det var hundrevis av sånne fisker i alle dammene, de fleste var oransje, men det var en del med andre sterke farger også.
Vet ikke om jeg hadde giddi å bade her, men...


Det var en del sånne tegninger på bakken rundt omkring, men jeg glemte å ta bilde av alle. Vet ikke helt hva dette skal forestille, vi tenkte på at det kanskje var en skarabé i midten, men det er jo egyptisk. Den til høyre er kanskje en slange eller en drage?


Drageutsmykning


Litt festlig å se kontrasten mellom de mange hundre år gamle bygningene inne i hagen og superskyskraperne på utsiden i det fjerne :p


Mange av trærne og plantene hadde skilt med navn og litt info. Skjønner ikke så mye da, men jeg er ganske sikker på det står at dette treet var 400 år gammelt i desember 2002. Etter å ha lest på wikipedia vet jeg at dette kalles et "Maidenhair Tree" og at det er en unik art med ingen andre nære slektninger. Det er et av de  beste eksemplene på hva man kaller "et levende fossil". Man trodde lenge at det var utdødd, men det viser seg at det fortsatt gror vilt i en liten del av Kina. Det kan bli ca 50 meter høyt og leve i 2500 år!


Ser ganske gammelt ut og. Jeg tror kanskje trær generelt blir eldre i land hvor det ikke er 5 måneder med minusgrader sånn som i Norge.
En tiger eller jaguar.


Utrolig mye detaljer og utsmykninger på alle bygningene!


Dette er altså et "Boxwood Tree" eller Buksbomtre, det vokser over ca hele verden og er ikke like spennende som det forrige treet.


Kim helt oppe ved muren i det ene hjørnet av hagen, med Oriental Pearl Tower i bakgrunnen.
Her var det mange som hadde gravert inn forskjellig ting i noen bambuspinner.


Stilig uthuggning!
Vet ikke om disse skal se ut som hunder eller løver eller drager eller noe annet.


Dette er laget i tre tror jeg og er tydeligvis plassert mellom glass for beskyttelse.


Et venstrevendt buddhistisk swastikasymbol i tre. Det betyr evighet og skrives 万 og uttales wàn på mandarin.


Noen har tydeligvis gitt fiskene litt mat :p
Rett på utsiden av hagens murvegger ser vi et koselig kinesisk hjem :)
Psycho fisker!


Sultne fisker.


Mange fisker.


Et tre med blomster.
En stor, gul fisk som vi prøvde å mate. Vi hadde ikke mat da, så han fikk litt papir og litt snus.
Anniken nyter idyllen.
Drage


Først trodde jeg det var hundebæsj, så trodde jeg det var kongler, så ble jeg ganske sikker på at det var vannliljerøtter som lå og fløt i denne krukka.


Jin Mao Tower og SWFC er de eneste bygningene på Pudong som er høye nok til at vi ser de inne fra hagen.


Denne kalte de for "Water Jade Stone"


Hadde ganske flaks med dette bildet synes jeg, stilig med de 3 fiskene i forskjellige farger som svømte rett etter hverandre!


Lurer på hvem det var som fant opp at drager skulle se sånn ut.


Anniken kjøler seg ned inne i en av paviljongene.


Flere hundre år gammel skrifttavle.


Gøy! En grotte!


Til alle som synes det er for lite bilder av megmin blogg.

Disse bladene på andre siden av grotten var mye større enn det ser ut som på bildet :p


En bambi eller noe.


Etter å ha gått gjennom hele hagen kom vi hit til denne "blindveien". Det som er i midten av bildet ble brukt (og blir fortsatt brukt) som en scene for dans, musikk og teater.
Foran scenen var det en stor firkantet stein som tydeligvis er av veldig god kvalitet. Siden "It likes metal sound when it is knocked out" har jeg en film av Kim som prøver dette som kommer nederst i innlegget.


Da vi kom ut av hagen var vi midt i djupeste Old City. Vi begynte å bli ganske sultne og begynte å lete etter et sted å spise.
Vi gikk og gikk og etterhvert virket det som vi begynte å komme ut av Old City og som alltid så begynte vi å angre på at vi ikke bare spiste på det første og beste stedet vi gikk forbi. Det virker som at i Kina blir det bare færre og kjipere spisesteder jo lenger du går og leter og jo sultnere du blir, med unntak av amerikanske fastfoodkjeder som er mer eller mindre overalt. Men det er liksom litt kjipt å spise der, så vi gikk videre.
I Kina sparer de ikke på kruttet når de velger engelske navn heller. "King Brands Power Center" (helt vanlig jalla kjøpesenter med sikkert 2 vestlige butikker) er bare et eksempel. På ryggen til vaskepersonellet på kjøpesenteret der vi bor står det "Super Clean Force". Har hundre andre eksempler også, men husker de naturligvis ikke akkurat nå :/


Litt synd at vi ikke var her om kvelden, jeg tror det hadde vært en del koselig gatebelysning osv.


Micky Dee's
Lekebutikk :p


Her prøvde jeg å ta bilde av de første kineserne jeg har sett som virket som om de prøvde å virke "gangster". Altså han bak lyktestolpen i militærklær + de 4 neste til høyre.
Denne porten markerer inngangen til Old City området.


Nå hadde vi egentlig gitt opp å spise her, og ville bare hjem. Dessverre viste det seg at alt i Old City stengte på denne tiden og de fleste andre ville hjem også, og det ble for første gang umulig å få taxi uten at det regnet.


Så vi begynte å gå...


Fattig boligområde + skyskraper på The Bund.


Ingen ledige taxier å se.
Kim speider etter taxi.
Funket ikke å få taxi på The Bund, så vi gikk videre mot People's Square. Her gikk vi forbi en svømmehall.
Shanghai Trade Center


666 er lykketall i Kina, så er man så heldige å få det som adresse må man skryte litt.


Etter å ha prøvd å få taxi dritlenge rundt People's Square måtte vi bare få i oss noe mat og da ble det seff letteste utvei, Mc'ern.

Etter å ha spist opp her gadd vi ikke prøve å få taxi mer så vi tok Metroen. Grunnen til at vi sjeldent gidder å ta Metroen med mindre vi må er fordi det er så innmari mye mer komplisert å ta Metroen her enn f.eks i Oslo og at vi alltid må kjøre omveier og bytte linje 1 eller 2 ganger. Litt kjipt, men med mer trening blir vi sikkert flinkere til å bruke den, hadde vi bare tatt Metroen med en gang istedet for å tro i 2 timer at vi "får taxi hvert øyeblikk nå" så hadde vi jo kommet hjem mye før :p

Nå skal jeg legge meg hadde jeg tenkt. Har blitt forkjølet igjen og hoster så jeg blir gal. Må prøve å få tak i noe hostesaft hvis ikke det har blitt bedre i morgen. På kvelden i morgen skal vi på åpningen av en ny Japansk restaurant, og da skal det være underholdning med sumobryting og greier! Gleder meg veldig!

På torsdag har vi fri og da skal vi kanskje i dyreparken, det tror jeg blir veldig kult, håper ikke det er så dyrt bare. På fredag skal vi søke om studentvisum. Det tror jeg blir en dag med ekstremt mye venting i mange forskjellige køer, papirer som skulle vært kopiert, bilder som er for små, ekstra gebyrer og generelt mye misforståelser og feilinformasjon så gleder meg ikke like mye til det. Skal prøve å være godt forberedt og i det minste ha med meg alt av papirer og kopier og bilder som vi har fått beskjed om at kommer til å trenges. Etter vi er ferdig med det skal jeg til skreddermarkedet og hente et par skreddersydde skjorter jeg har bestilt! Er spent på å se resultatet, betalte 120 kuai for hver av skjortene, og hvis de blir fine og passer bra skal jeg sannsynligvis bestille en hel dress neste gang, det har vi fått beskjed av Kate Xu (skredderen de fleste av oss har brukt hittils) om at kommer til å koste mellom 400 og 500 kuai. Ikke gærent! :D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

23, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring ved Fudan University :)

Kategorier

Arkiv

hits