Videoklipp til forrige innlegg + litt update om skolehverdag

Som lovet, her kommer det flere videoklipp som egentlig hører til forrige innlegg. Det er et helvete å laste opp videoer her, så det er sjeldent ferdig når jeg sitter og legger ut bildene fra samme kveld, derfor kommer det noen ganger på etterskudd...

 

Wasabi Sushi Contest from Mats F on Vimeo.
Her er det Michael som prøver seg på Wasabi-spisekonkurranse! Michael er han som er ca i midten av klippet hele tiden, til høyre for Japaneren. Hehe, veldig bra innsats, men det ble en sur 2. plass. Bra gjort å være blant de 2 eneste av alle 8 deltakerne som spiste alle 4 bitene da! *klapp klapp*

Mexican Independence Day @ Zapatas from Mats F on Vimeo.
En liten stemningsrapport fra Mexico-festen på Zapatas.

Shenhua Ultras from Mats F on Vimeo.
Og et frispark som nesten ble mål mot Shenhua Ultras som spiller i blå og røde drakter.

Sånn ellers: I dag var første dagen av det som skal bli skolehverdagen vår fremover. Fra og med nå er det skole 4 dager i uka og ting begynner å bli litt mindre ferie og litt mer seriøs hverdag. I første time, fra 09:00-12:00 hadde vi Market Research & Marketing Management in China. Foreleseren var en kinesisk dame, professor Yuping Song. Hun var flink, men engelskuttalelsen hennes var litt slitsom å følge med på. Man må ofte konsentrere seg veldig for å følge med på Kinesere som snakker engelsk, samme hvor utdannet de er. Vi blir sikkert mer vant til det etterhvert. Denne forelesningen hadde vi Starr Building, en av bygningene til School Of Management avdelingen til Fudan University. Dette er samme bygget som BI har kontor i, og det er mye diggere forelesningssaler og sitteplasser her enn i hovedbygget som vi hadde språkkurset og som vi skal ha en del andre fag i. I tillegg har de såpe og papir på do, konge.

Etter forelesningen dro vi hjem og slappet av i en halvtime, og så dro vi til Heping Park, en park ca 10 minutter unna der vi bor. Her har de blant annet tivoli året rundt, rulleskøytebane, minidyrepark, mange dammer og en del badminton-baner. Sistnevnte var grunnen til at vi dro hit i dag, vi har kjøpt oss racketer og badminton nett og spilte badminton så svetten rant i litt over 2 timer. Har begynt å bli ganske varmt igjen i Shanghai nå, i dag var det ca 34 grader, så vi dro hjem igjen da vi hadde drukket opp bæreposen med vannflasker.

Etter en dusj og litt slækking dro vi til skolen igjen. På tirsdager har vi nemlig forelesning både om morgenen og fra 18:30-21:00 om kvelden. Litt kjipt, men sånn er det vel bare. Dette var 3. forelesningen i dette faget, om som jeg har nevnt før er de to foreleserne her (en belgisk og en amerikansk) veldig flinke. Jeg var litt trøtt, men forelesningen gikk veldig fort.

Etter forelesningen dro vi en ganske stor gjeng til grillkjøkkenet på gatehjørnet i Lin Ping Lu. Lenge siden vi har spist her nå, forrige gang jeg spiste her var jeg ganske fyllesjuk så det var liksom ikke noe digg, fikk litt avsmak på primitiv, sterkt krydret kinesisk mat etter den gangen, men nå fristet det veldig igjen. Det var veldig hyggelig. Jeg testet å spise ristede kastanjer som "forrett", noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge siden det alltid lukter så digg når man går forbi noen som selger det. Det smakte godt, men konsistensen var litt smuldrete. Helt greit som snacks til å være kinesisk. Vi spiste masse billig mat (ca 12 kuai per pers) og satt en stund og drakk øl før vi dro hjem. Veldig koselig å spise på gata egentlig, det er definitivt noe av det første jeg skal "vise" til folk som måtte komme på besøk engang.

Nå er klokka 00:30 og jeg skal legge meg "tidlig" for første gang på lenge :p I morgen er det ikke skole før 13:00, men jeg skal prøve å stå opp rundt 9 og få meg en litt ordentlig døgnrytme. Gleder meg til fredag, da skal jeg på konsert for første gang i Shanghai. Det er en fransk dame som heter Emilie Simon som skal opptre, og hun virker ganske kul. Jeg skal dra med en fransk dude jeg har blitt kjent med som heter Pierre og en del andre norske folk i gjengen.


Pierre spiser kiwi-is på nachspiel.

Og for dere som kanskje interesserer dere for litt fransk elektropop, her er noen Emilie Simon-sanger:


Først en veldig kreativ og fengende cover av Iggy Pop & The Stooges - I Wanna Be Your Dog


Så en på fransk fra den forrige plata.


Og så en på engelsk fra den nyeste plata :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

23, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring ved Fudan University :)

Kategorier

Arkiv

hits