Tiden flyr

Sorry folkens, vet det har tatt alt for lang tid siden forrige oppdatering nå! Jeg skylder på at jeg har begynt på skolen nå og er enda mer opptatt enn jeg har vært tidligere. Om jeg ikke hadde nok å pusle med før så har jeg det nå, det skjer ting hele tiden og det er alltid noe å gjøre, enten det er fornuftig eller ikke.

Siden sist har jeg altså vært en del på skolen i uka, og vi har også gjort en del annen morro. Forrige fredag var vi på konsert og så franske Emilie Simon (spotify). Det var digg å dra på en "euoropeisk" konsert, det minnet meg litt om Oslo. Dessuten var konsertstedet ganske kult og konserten bra! Etterpå dro vi på byen og hadde det morro, det kommer bilder av alt i dette innlegget :)

Dagen etter, på lørdag forrige helg, hadde Sunniva bursdag og hun inviterte til "hattefest" :p Her var det altså vorspiel med en twist, come with a hat or don't come at all! Bilder herfra kommer også!

Så etter 3 dager med skole igjen denne uka fikk vi langhelg, 1. oktober er nemlig Kinas nasjonaldag, og det skal feires. Vi begynte langhelgen med å dra på NBA's (Norwegian Business Association) Labour Conference. NBA sin avdeling i Shanghai er den største norske foreningen i asia av sitt slag med nesten 150 medlemmer. BI er medlem, og derfor får vi som er BI-studenter bli med på mange arrangementer gratis, for eksempel dette seminaret som ble holdt på det flunka nye Intercontinental Expo Shanghai Hotel med gratis middag etterpå ^^, Det var ganske interessant, NBA hadde invitert NHO- og LO- lederne John G. Bernander og Roar Flåthen, i tillegg til den norske arbeidsministeren Hanne Bjurstrøm for å prate om og diskutere hvordan det norske næringslivet kan bidra til bedre CSR (Corporate Social Responsibility) i Kina og bedre arbeidsforhold for kineserne. John G. Bernander var veldig flink og hadde utrolig mye smart å si (han var også trivlig nok til å komme og snakke med oss under middagen), Hanne Bjurstrøm var som politikere flest, flink til å lese fra manus og ro seg unna vanskelige spørsmål, og Roar Flåthen stakkars kunne jo ikke engelsk så han var det nærmest smertefullt pinlig å høre på. Synes så synd på han, han var 100 ganger verre enn Petter Solberg. "I thinks the tsjiiinajs people have, øøh, eeh, øøh, mye å lære, from øøh the nårvej sossial sysstem øøh, eeh, ja... *gi mikrofonen videre*. Ohhff.

I går var selve nasjonaldagen. Kineserne har pyntet gatene, og mange biler kjører med flagg osv, så vi merket at det var noe spesielt på gang. Vi trodde det skulle være et helvetes fyrverkeri i sentrum på kvelden så vi feiret dagen rolig med å lage taco og kose oss hjemme med litt musikk, minibiljard og øl før vi dro ned til sentrum for å se, men det ble bomtur, det var nemlig ikke så mye som et stjerneskud å se. SKUFF. Nonetheless har jeg lagt ut litt bilder fra denne kvelden.

I tillegg er det et par andre morsomheter å få med seg i dette innlegget, blant annet Mooncake-day (Zhongqiu-festival / Moon-festival / Mid-Autumn-festival) som vi feiret med å spise månekaker.

Kommer også et par filmsnutter helt til slutt etterhvert håper jeg.


Jeg går aldri lei av kinesernes forsøk på engelsk.


Her tipper jeg det står: "Happy love moon festival plenty harvest rich family eat mooncake live long love the people!"


Månekaker. Yum.


Masse forskjellige månekakevarianter. Månekake er en spesiell kinesisk kake/kjeks som er fylt, som oftest med vaktelegg, men det finnes utrolig mange andre typer fyll også. Vi testet blåbær, rosiner, nøtter og sikkert 3-4 andre ting som vi ikke engang fant ut hva var. Konklusjonen var at det ikke var særlig godt og at månekakedagen er oppskrytt.


Her er vi i baren på Zhi Jiang Dream Factory, stedet hvor Emilie Simon hadde konsert.


Mange hadde kommet for å se. Tipper ca halvparten var franske, 1/4 kinesere og 1/4 andre expats sånn som oss selv.


Lokalet var som en passe stor tunnell, med bar i den ene enden og scenen i den andre. Vi stod ca midt mellom de to, funka helt greit.


Kim, Ulrik og Anniken, de eneste jeg hadde klart å overtale til å bli med på konsert med ei fransk dame ingen hadde hørt om før. Men jeg tror ikke de angret! :)


Og her er showet så smått i gang.
Her står Axel (blå t-skjorte og kort på håret), nordmannen som driver Salabim-restaurantene jeg har nevnt et par ganger tidligere. Da vi stod utenfor før konserten hørte vi plutselig noen som sa "I smell norwegians!" og der var han. Vi treffer på han støtt og stadig, Shanghai er jammen en liten by.


Legg merke til instrumentet til høyre, en Tenori-on, et genialt elektronisk musikkinstrument, oppfunnet i Japan såklart. Little Boots var en av de første kjente artistene til å bruke dette, og jeg synes det er jævlig kult! Ønsker meg veldig, men koster over 20.000 kr. Under her kan Little Boots vise dere hvordan det funker:


Gøy!


I tillegg til Tenori-on hadde hun også noe nextlevel zef på venstrearmen som hun fikla med under konserten. Aner ikke hva den gjør, men det var litt kult.


Hun var jo ganske pen, og flink til å synge. Skal legge ut film fra konserten etterhvert.


Dette var første gang vi var her, men i ettertid har vi vært her igjen og gata utenfor Dream Factory er alltid full av sportsbiler, Ferrari, Porsche og Maserati så langt øyet kan se.


Etter konserten skulle vi på utestedet MUSE for å "bare ta et par drinker". Her møtte vi blant annet Sam og dama hans (litt uflaks med bildet får vi håpe).


Siden vi visste det var hattefest dagen etter prøvde vi å stjele hatten til Sam hele tiden, her er det Anniken som "låner" den.


DJ'en var bra, en av de beste jeg har hørt hittils i Shanghai. Ser ut som han er 12 år, men.


Ulrik og Anniken.


Sam var ikke så fornøyd med sveisen sin tror jeg, hver gang vi lånte hatten hans tok han på seg hetta.


Kim fant ut at hatten matchet skjorta!


Etter noen timer med dansing gikk vi ut for å finne taxi hjem og så enda en Ferrari.
Litt tull og tøys med guttene i vakta da vi kom hjem til Lin Ping. Her er det Ulrik som sjekker at alt er som det skal være i loggboka.


Kan ikke se noen vakter i luka sier du? Det er fordi begge to ligger og sover på pulten innenfor :p Her planlegger vi hvordan vi skal vekke dem.


NI HAO, HELLOOOO, HELLLOOO WAKE UP!


Hahaha!


I heisen skulle Ulrik spenne seg mellom veggene.


Måtte få litt hjelp av Kim da.


Ta-da!


Dagen derpå. Hattefest hos Sunniva. Kim og jeg hadde ikke rukket å kjøpe hatter så laget likegreit noen av papp.


Tor og Victor.


Jonas.


Anniken og Kim.


TingTing og Anniken. LOL


Sofie, Kristine, Victoria og Regine.


Kim, TingTing og Ola.


Ola, Tor, Kristine og Victor.
Ola og Kim.


Sunniva sin bursdagskake.


Magnus.


Stine og Margrete.
Haha grinchen og Michelle.


TingTing, Regine, Tor og to jeg har glemt navnet på.


Regine og Tor.


TingTing og Regine.


Sofie og Kim.
Jævlig mye greier i dusjen til Sunniva!


Ute på byen fant Magnus nuddelspy! :)


Her er vi på vei til Intercontinental Expo Shanghai Hotel for NBA Labour Conference. Dette er en helt ny bro som går fra Expo-området på Pudong-siden til Puxi-siden av Huangpu-elven.


Det første av en rekke bilder med dårlig fokus fra NBA-kvelden. Jeg gadd nemlig ikke å bruke blitz, for da føler jeg meg så innmari bonde i byen og det er kanskje noe av det verste jeg vet. Her er det John G. Bernander som hilser på en fra NBA.


Ulrikke spiser dessert (6-7 forskjellige? :p)


Jonas, Simen, Ulrikke og Øyvind


Ulrikke, Anniken, Øyvind og litt av Kim.


Ulrikke, Anniken og Øyvind.


Michelle, TingTing og Tor.


Det var buffet, dette ble forretten min.
Utenfor hotellet.


Vi venter på taxi. Etter middagen dro mange på Marit Larsen konsert med buss, men vi ville heller på bar. Det lysende røde staget i bakgrunnen er et gigantisk termometer som står inne på Expo-området. Denne kvelden viste det bare 19 grader! Har vært veldig kaldt i det siste i Shanghai. Nå er det ca 24 grader igjen.
Vi fant en kul bar i nærheten av der vi var på Emilie Simon konsert uken før. Dette er Kento's Livehouse, jeg tror det er en Japansk kjede. Her har de tydeligvis live underholdning hver kveld, det var veldig morsomt! Jeg skal legge ut filmer av disse kinadamene som sang både vestlige og kinesiske sanger.


Regine og Sofie.


Med blitz.


Ulrik og Kim.


Rock around the clock! De sang mange klassikere.


Utpå kvelden begynte syngedamene å mase veldig på at vi skulle komme opp og synge. Tor og Margrete kom litt senere enn oss andre og vi fikk lurt dem til å gå opp på scenen :p


Masse kred til Tor og Margrete som sang! Jeg har en veldig morsom film som kommer senere! :D


Sofie, Kim, Regine, Ulrik og Jonas.


De brukte litt tid på å velge sang.


Veldig gøy for publikum :p Øyvind, Anniken, Sofie, Kim, Regine, Ulrik og Jonas.


Utenfor i racerbil-gata igjen. Her har vi en Maserati.
Porsche Panamera.


Litt vanskelig å se, men her står det 3 Porscher etter hverandre.


Anniken og Katrine, små barn, store gleder!


Stine ville også prøve. Dette er fra i går, nasjonaldagen 1. oktober.


Glemte å ta bilde av maten, men vi spiste taco og slappet av hjemme mesteparten av kvelden før vi etter planen skulle ned til sentrum og se på fyrverkeri.


Magnus hadde kjøpt et minibiljardbord som vi testet.


"Bud Ice, a gay beer for gay men!"
Her er vi nede på The Bund ved elvebredden og venter forventningsfulle på at klokken skal slå tolv, vi hadde nemlig hørt at det skulle være masse fyrverkeri.
Venter og venter....


...men ikke noe fyrverkeri. FAEN!


Siden vi var her etter 23 var tilogmed pyntebelysningen på alle bygningene slått av! :( Jeg vet det kanskje ikke ser sånn ut her, men bare vent og se til jeg har vært her nede og tatt flere bilder litt tidligere en annen kveld!


Jaja, vi tok et turistbilde som de bondeturistene vi er (klarer ikke engang å finne ut når det er fyrverkeri) og tok første taxi hjem... Magnus, Ulrik, Øyvind, meg, Katrine, Kim, Anniken, Ingrid, Simen og Ulrikke. Stine var fotograf :)

Og det var det for denne gang! Skal prøve å oppdatere litt oftere fremover, det er mye verre å oppdatere MASSE om gangen sånn som nå enn litt for litt. Stay tuned! Og forresten, jo flere kommentarer og spørsmål, jo gøyere er det å oppdatere ofte. Jeg er sikker på at noen må lure på noe eller har et eller annet å si om noen av bildene. Let me know <3

2 kommentarer

Pappa

03.okt.2010 kl.20:04

Hei ! Det var stor reportasje fra Marit Larsen's Kina-besøk på Dagsrevyen. Hun var visst med på en Metal-festival, så det passet vel ikke så bra. Hun har kanskje litt Kina-pipende stemme ?
Det blei sagt at det var et voldsomt oppsving m.h.t. konserter og festivaler i Kina nå. Folk hører på nettet, og arrangørene ser det økonomiske potensialet. Kanskje jeg skal sende over DIRTYDOGS ? De spillte visst på Hard Rock i Oslo nettopp. Følger dere greit norske aviser på nettet der borte ? I morra er det vel Tor Hushovd - Verdensmester uten dop, som preger forsidene.
På EXPO- messen er visst JOTUN, malingfabrikken fra Sandefjord sterkt representert. De har større produksjon i Shang-Hai enn noe annet sted i verden. Kanskje også en god kontakt for dere å opprette ?
Her har det regna i hele dag. Har vert opphold et par uker. og rim på ruta 3 - 4 morgener.
So Long !

Mats

03.okt.2010 kl.22:41

Marit Larsen er visst veldig populær her borte, virker som om kineserne begynner å få øynene opp for vestlig musikk. Det gjør jo ikke meg noe akkurat med tanke på flere konserter og sånn!

Leser norske aviser på nettet hver dag så får med meg det meste.

Fant ut ganske tidlig at Jotun er store her borte, det er noen andre i gjengen som allerede har fått avtale med dem tror jeg, men det ser ut som om det ordner seg for oss også nå :)

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

23, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring ved Fudan University :)

Kategorier

Arkiv

hits