Skole, skole, skole

Tenkte jeg bare skulle si at jeg lever! Har blitt lite blogging i det siste og det er to grunner til det:

1. Det er lite spennende å fortelle om, har gjort lite "turistgreier" i det siste, bare vært på skolen med unntak av Boys Noize-konserten, men der hadde jeg ikke med kameraet, så har ikke annet å melde enn at det var DRITFETT!

2. På grunn av skole hver dag og til tider mye skolegreier å gjøre er jeg ganske sliten og trøtt i trynet på fritiden, så å blogge virker enda mer slitsomt enn vanlig :p

Men, life goes on, så tenkte jeg i det minste skulle komme med et lite pip. Vi begynner med noen bilder fra hverdagen.


Her er det vaskedama i Rui Hong Lu som prøver seg på norsk!


Leser denne om dagen, skikkelig interessant bok om Kina som jeg har fått låne av Ulrikke! Helt ny (2009), norsk, lettlest bok som jeg anbefaler til alle som vil vite litt mer om Kina.


Dette er bygningen vi har de fleste forelesningene i, Starr Building. Det er en del av School of Management-området på Fudan og det er her BI holder til også :)


Blå himmel i Shanghai i dag :)
Guangha, hovedbygningen til Fudan University, der har vi forelesninger i kinesisk og International Marketing Intelligence.


Her har vi Marketing Research & Management hvor studentene bytter på å holde mesteparten av forelesningene. Denne gangen skulle Helene, Nina, Sofie, Margrete, Michelle og Regine holde foredrag om Merkevarebygging i Kina.


Klasserommene i Starr Building er mye finere enn de i Guangha, så vi liker oss her :)
Ut vinduet ser vi Handan Lu, motorveien som går tvers igjennom universitetsområdet...


...og en fotballøkke.


Og en statue av en som tydeligvis har fått hakket en stor sprekk i hodet av en fugl.


Lai


Kristine var ikke like klar for å bli knipset så tidlig på morgenen. Thya og skeptiske Veronica er linselus.


Katrine er blid som vanlig!


Jentene som holdt dagens forelesning lærte oss betydningen av de første navnene Coca Cola brukte i Kina. Av en eller annen grunn byttet de etterhvert til det de har i dag, "Can-Be-Tasty-Can-Be-Happy" som egentlig er ganske lol det også :p


Anniken er dritflink til å tegne!


Pause


Kinesiske karameller!


Skolen er ferdig og sola skinner!


Haha hva er vitsen med å lage en så liten varebil?


Nå har alle fontenene og fossene utenfor og inne på stedet vi bor begynt å fungere! Boligstrøk fancyness +1


Fra vinduet tidlig på morgen pleier jeg noen ganger å se på en ungdomsskole som har full militæroppvisning i skolegården før de går samlet i formasjon inn til timen. Weird.

Så to bilder som jeg ikke har tatt selv, men som jeg aldri slutter å fascineres av. Begge er tatt fra ca samme sted, det er bare 20 år mellom det første og det andre bildet!


Shanghai 1990


Shanghai 2010

Syyykt!

Jaja, har ikke så veldig mye mer å fortelle, det er som sagt skole som står på timeplanen om dagen. Alle har hatt en del presentasjoner og gruppearbeid i det siste, og neste uke begynner første runde med eksamenskjør med 1 midterm-exam og 1 exam og 1 learning paper som skal leveres. Uka etter enda mer exams og presentasjoner.

Vi merker også at det begynner å bli høsten i Shanghai. Det er fortsatt rundt 23 grader her både dag og natt, men det føles litt kaldere, kanskje det er på grunn av den høye luftfuktigheten, kanskje det er fordi det har vært så ekstremt varmt her frem til nå, eller kanskje det bare er innbilning :p En del trær har begynt å skifte farge og miste løv og det har begynt å blåse en del også. Det er veldig lenge siden det har regnet skikkelig, jeg tror kanskje det er et sommerfenomen her borte. Det har vært en tyfon i Taiwan, og nå er den visst på vei mot fastlands-Kina og sånn halveis Shanghai, men om den kommer hit blir det bare som en tropisk storm. Uansett synes jeg det hadde vært gøy med litt ordentlig ruskevær :p

Det var det for denne gang, neste helg er det halloween og da blir det sikkert litt festligheter som det er verdt å blogge om, pluss at jeg har tenkt til å ta toget ut av Shanghai og oppleve litt av nabobyene når det verste eksamenskjøret har roet seg, så det kommer mer på bloggen om ikke lenge!

Som vanlig så synes jeg det er gøy med kommentarer og spørsmål og mye gøyere å blogge når det føles som om jeg skriver til "folk" og ikke "internett", så hvis noen har noe på hjertet, please leave a comment :)

6 kommentarer

Stine

22.okt.2010 kl.12:54

Så fine bilder , det så kjempefint ut ! :)

ha en strålende helg :)

Alexandra Malakan

22.okt.2010 kl.12:55

Det ser så herlig ut!

Ola Flåten

22.okt.2010 kl.14:43

Matsuyo!

Skole er gøy!

Jeg gleder meg til å lese og se bilder om nabobyen :)

Jeg synes headeren din er så grå, selv om bildet egentlig er kult, så lurer på om du har lyst til å sende meg bildet en dag, så kan jeg se om det går an å gjøre det litt mer sprakende? Tror det har et "can-be-happy" potensiale i seg

Pappa

24.okt.2010 kl.03:43

Hei!
Det er alltid koselig å få et nytt blogg-innlegg å lese Mats! Og vi "gamlingane" har vel like stor interesse av skolestoff som turist-guide og happenings. Det er jo helt naturlig at det er skolen som preger hverdagen etterhvert. Er det interressant ? Går det bra ? Var det noe sånt du hadde regna med ? Jeg ser at Ola også må bruke mye mere tid og engasjemang på skolen om da'n. Trur han syn's det er greit. Sjøl har jeg akkurat kommet hjem fra en to-dagers høstkonferanse med "travet" på Gardermoen. Spennande å være med på både faglig og sosialt møte med like "nerdete" folk fra hele landet, som meg sjøl. Kom forressten for seint i gang med søkeprosessen på den forskninga jeg snakka om. Jeg søkte råd og hjelp hos en som hadde en doktorgrad i nesten samme emne for nesten 30 år siden. Det blei trenering istedet. Han var kanskje redd for at jeg skulle være grundigere. Ny tjangs om 11 måneder. Så jeg får bare forberede meg bedre underveis. Ellers har første snøen kommet, og de første bilane havna i grøfta og dratt opp igjen. Så her har ihvertfall høsten kommet. Ha det godt og vær flink gutt !

24.okt.2010 kl.10:48

Hei Mats,

enig med pappa, det er veldig gøy med "hverdagsstoff" også. Det skal bli gøy å høre om hvordan det var i nabobyen. Der er vel ikke akkurat som "forstaden" Teie kan jeg tenke meg! Helt utrolig med utviklingen som har vært i byen bare på de tyve årene, alt ser jo nytt ut. Tyfon...ups... ikke gå ut!

matsishanghai

25.okt.2010 kl.03:02

Ola: brukte ikke akkurat veldig mye krefter på å lage bra header, så hvis du har lyst kan du gjerne hjelpe meg med noen freshe forslag :p Minn meg på det neste gang vi snakkes, ok?

Pappa: jeg skal prøve å få sendt deg en mail i løpet av dagen, i mellomtiden, kan du sende meg pannekakeoppskriften jeg pleier å be om hver gang jeg flytter? :p

Den som skrev sist: du har glemt å skrive navn, lurer litt på hvem du er o_0

Skriv en ny kommentar

matsishanghai

matsishanghai

23, Tønsberg

Skal bo et år i Shanghai, Kina hvor jeg studerer Internasjonal Markedsføring ved Fudan University :)

Kategorier

Arkiv

hits